Za mladost na sceni

Program uprizorenja tekstova mladih autora i autorica, ponovno će krenuti na sceni Zagrebačkog kazališta mladih u sklopu projekta Mala noćna čitanja

mladi_na_sceni_Sarah_Walker_630

Nakon dvije godine stanke, program Mala noćna čitanja ponovno je u pogonu. U okviru najnovijeg izdanja ovog program usmjerenog ka predstavljanju mladih kazališnih autora i autorica, pred publikom će biti izvedeni tekstovi petero mladih autora i autorica u režiji etabliranih domaćih kazališnih redatelja. Program će biti održan od 26. do 30. travnja na sceni Miško Polanec Zagrebačkog kazališta mladih s početkom u 18 sati. Na Malim noćnim čitanjima bit će uprizoreni tekstovi Kristine Gavran, Vedrane Klepice, Dine Pešuta, Jelene Tondini i Une Vizek, u režiji Ivice Buljana, Daria Harjačeka, Maria Kovača, Mirana Kurspahića i Franke Perković.

Kako ističu iz organizacije: “Projekt je kreiran kao odgovor na izostanak inkluzivne suradnje dramskih autora mlađe generacije i drugih kazališnih profesija koji djeluju na različitim poljima izvedbenih umjetnosti te je zamišljen kao alternativna edukativna platforma koja će kreirati prostor za njihovu međusobnu suradnju i razmjenu znanja”. Stoga je cilj ovog projekta osnažiti perspektive za produciranje i distribuciju tekstova mladih autora za koje se u okviru postojećih institucija, rijetko otvara mjesto.

Izvedbenom programu Malih noćnih čitanja, prethodit će tri diskusije zajedničkog naslova Izgubljene hijerarhije koja će biti održane 23., 24. i 25. travnja u 19 sati u Showroomu Galerije Nova. Na raspravama će o položaju mladih dramskih pisaca u Hrvatskoj i regiji govoriti Sanja Ivić, Dubravko Mihanović, Nataša Rajković, Minja Bogavac, Ivor Martinić Simona Semenič. U sklopu Izgibljenih hijerarhija, 24. travnja poslušajte predavanje Ivane Sajko naslova Drama upitnik, o autorskom pristupu tekstu za izvedbu.

Ovaj program nastao je u suradnji Centra za dramsku umjetnost sa Zagrebačkim kazalištem mladih i Galerijom Nova. Program izvedbi kao i više informacija o projektu možete dobiti na stranicama Dramaturškog studija

KP / Izvor: MNČ / Foto: Sarah Walker

Objavljeno
Objavljeno

Povezano