Vrane na Malom urbanom festivalu

Udruga Mladih Siska najavljuje novo izdanje Malog Urbanog Festivala.

klinac_i_vrana_480

Koordinacija Udruga Mladih Siska predstavila je još jedan, deveti po redu, Mali Urbani Festival, koji će biti održan od 24. do 27. svibnja 2012. godine u prostorima sisačkog Kluba mladih SKWHAT. Prvo izdaje pokrenuto je na inicijativu mladih volontera željnih promjena u kulturi mladih u Sisku. Ustrajnost volontera četiriju udruga rezulirala je urbanim i multikulturalnim festivalom jedinstvenim u regiji. Mali Urbani Festival postao je višednevno okupljalište umjetnika, manifestacija koja je stvarala prijateljstva i promovirala kulturu regije kroz stvaralaštvo mladih.

Ovaj festival osmišljen je kao urbano okupljanje umjetnika i glazbenika s ciljem promicanja urbane i underground kulture, popularizacije svih vidova umjetnosti te promoviranja kulturne zajednice grada Siska i Sisačko-moslavačke županije. Poticanje razvoja urbane kulture kroz organiziranje kulturnih aktivnosti kao i poticanje aktivizma i volonterstva u lokalnoj zajednici također su važni ciljevi festivala. U sklopu sisačkog festival, biti će orgniziran koncertno-glazbeni program s elektronskim, rock  i slušaoničkim segmentima, umjetnička kolonija te sportsko-zabavni i edukativni program.

Tema Malog Urbanog Festivala 2012. biti će sisačke vrane. Zanimljivost sisačkih vrana jest što su one u ovaj grad uvezene ’50-ih godina prošlog stoljeća kako bi riješile lokalnu najezdu bumbara. Problem je nastao kada su se razmnožile i postale novi nametnik gradu Sisku. Mali Urbani Festival u svom najovijem izdnju želi odati počast tim podcijenjenim i prezrenim stanovnicima Siska. Detaljan program festivala zajedno s popisom izvođača i predavača, biti će objavljen neposredno prije početka festivala. 

Izvor: K.U.M.S.
Objavljeno
Objavljeno

Povezano