Privremeni osobni prostor

Nika Radić izlaže na skupnoj međunarodnoj izložbi u Leedsu.

nika_radic_630

U engleskoj galeriji & Model otvorena je izložba LA – Berlin koja tematizira život u ta dva grada. U dijelu izložbe posvećenom životu u Berlinu, kustosa Nicka Crowea i Iana Rawlinsona, svojim će se radovima predstaviti David Edward Allen, Daniel Belasco Rogers i Sophia New, Simon Faithfull, Tim Greaves, Antonia Low, Nika Radić i Tommy Støckel, umjetnici kojima je Berlin drugi dom, nakon Londona, Nottinghama, Zagreba, Frankfurta i Copenhagena.

Na izložbi koja tematizira život u Berlinu, tranzitnom gradu u koji su zastupljeni umjetnici doselili prije dvadeset ili manje godina prvenstveno zbog žive nezavisne kulturne scene i niskih najamnina, Nika Radić predstavit će se radom Beds, nastalim na temelju kinematogafske prakse. Koristeći 35 milimetarsku kameru Nika Radić zahvaća kratke sekvence soba u kojima se nalazi te stvara statične crno-bijele crteže tintom koji se nalaze na pola puta između animacije i naracije. Sobe čije slike zaustavlja sobe su njezinih prijatelja, a položaj gosta čini ju svjesnijom tekstura novoga okruženja: crteži Nike Radić naglašavaju uokvireno okruženje privremeno definiranog osobnog prostora.

Izložba u galeriji u Leedsu bit će otvorena do 20. travnja.

Nika Radić rođena je 1968. godine u Zagrebu, diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te povijest umjetnosti na Sveučilištu u Beču. Ponajviše radi u mediju kiparstva i videa. U svom radu često problematizira pitanja prijenosa poruke, govorne i jezične, ali i umjetničke, te istražuje komunikaciju djela s publikom. Izlagala je na mnogim samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

KP

Objavljeno
Objavljeno

Povezano