Oni su među nama

Grupna izložba u Ljubljani pod nazivom Drugačiji svjetovi predstavlja radove jedanaest mladih fotografa iz regije Zapadnog Balkana.

pripremila:
Matija Mrakovčić
eva_sustar_among_us_630

Eva Šuštar, Among Us, 2015, FOTO: Photon

Pripremila: Matija Mrakovčić

Natječaj za radove raspisao je Centar za suvremenu fotografiju Photon iz Ljubljane. Natječaj nije imao strogi tematski okvir već se oslanjao na interdisciplinarni i kreativni pristup, želeći predstaviti najnovije tendencije suvremenih fotografskih praksi u regiji. 

Izložba je dio inicijative pod nazivom Mlada suvremena fotografija koja vrednuje i potiče rad mladih, još neetabliranih generacija umjetnika i fotografa do 35 godina starosti. Treće izdanje natječaja pod nazivom Drugačiji svjetovi istražuje teme različitosti, odgovornosti i kritičkog promišljanja, a umjetnici dolaze iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Kosova.

Izlažu Maša Bajc, Ivan Dorotić, Iztok Klančar, Petra Mrša, Marina Paulenka, Driton Selmani, Mitar Simikić, Marko Stojanović, Lana Stojićević, Eva Šuštar i Mihailo Vasiljević.

Izložba će biti postavljena u Centru za suvremenu fotografiju Photon i Kinu Šiška, a radove je izabrao međunarodni žiri u sastavu Miha Colner (kustos u Photonu), Susanne Gamauf (direktorica bečke Fotogalerije) i Gabriella Uhl (nezavisna kustosica i predavačica iz Budimpešte). Žiri je od stotinu prijava trebao odabrati deset najboljih radova, no izabrali su ih jedanaest.

Izložba će biti otvorena 30. studenog, a može se pogledati do 11. prosinca.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano