Galerija ulice

Attack! otvara galeriju Siva namijenjenu umjetnosti kontrakulturnog, avangardnog i urbanog senzibiliteta.

Attack_ulaz_630

Galerija Siva ime je novog projekta Autonomnog kulturnog centra – Attack!. Ovaj prostor namijenjen alternativnim žanrovima vizualnih umjetnosti smješten je na prvi kat kompleksa AKC Medika, a s radom kreće 30. ožujka u 19 sati graffiti izložbom Plus Four Gorana GeneOne Orešića.

Ideja o otvaranju ove galerije došla je od nekolicine umjetnika sa zagrebačke grafiterske scene. Iniciran od strane pripadnika supkulture, ovaj izložbeni prostor predstavlja jedinstven primjer galerijske koncepcije u Zagrebu. Kako ističu iz galerije Siva, budućim programom podržavat će se rad umjetnika i umjetnica koji nisu nužno akademski obrazovani, al čiji je izričaj usko povezan s uličnom umjetnošću ili kontrakulturom. Također ovim prostorom Attack želi podržati umjetnike i umjetnice koji ne mogu ili ne žele izlagati u institucionalnim galerijama te ne pripadaju srednjostrujaškoj kulturi.

Dio rada i programskog fokusa galerije Siva bit će usmjeren prema otkrivanju novih oblika umjetničkog izraza domaćih i stranih umjetnika sklonih avangardnom izrazu, novim medijima i urbanoj sceni. Zato ovaj prostor ostaje otvoren svim entuzijastima spremnim na suradnju i razmjenu znanja, a osim samostalnim i skupnim izložbama, u galeriji je zamišljeno održavanje i neformalnih edukacija kao i kreativnih radionica.  

Prva izložba u galeriji Siva bit će ona Gorana GeneOne Orešića, zagrebačkog grafitera i vizualnog umjetnika. 

Budući program galerije možete pratiti ovdje

KP / Attack!  

Objavljeno
Objavljeno

Povezano