Dominiranje javnim prostorom

Berlinska DNA galerija mjesto je održavanja izložbe Supershow XXS (+) koja istražuje utjecaj masovnih medija na javnu svijest.

kai_schreiber_tv

Izložba Supershow XXS (+) bit će održana od 7 veljače do 9 ožujka u galeriji DNA u Berlinu. Izložba će pružiti uvid u koncepte koji su predstavljeni na prvoj izložbi naziva The Supershow. Ova nanovo promišljena verzija, pripremljena za DNA galeriju, nadilazi prethodnicu istraživanjem nekih od glavnih aspekata utjecaja masovnih medija na javnu svijest kroz nove medijske instalacije, video instalacije te raznovrsne formate.

Umjetnici zastupljeni na ovoj izložbi dijele razumijevanje moći masovnih medija. Iako pristupaju različitim načinima primjene te moći iz različitih vizura, zajedničko shvaćanje medijske dominacije otkriva se unutar pojma prostora. Koristeći novomedijske tehnike istražuju moćni i neprestani tok informacija te dijele zajedničku svijest o posljedicama suvremene popularne kulture, poput marketinga, Interneta i televizijskog medija. Na izložbi će biti predstavljeni radovi koji su nastali u sklopu kolegija Istraživanja masovnih medija i umjetnost u javnom medijskom prostoru profesora Günthera Selichara

Kustosice izložbe su Kathy Rae Huffman i Charlotte Eifler. Umjetnici koji sudjeluju u izložbi su Charlotte Eifler, Lene Albrecht, Martin Plüddemann, Nika Radić, Stefan Riebel, Hannah Sieben, Goran Tomcic i Hannes Waldschütz.

Izvor: e-flux / Foto: Kai Schreiber

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano