Ljubav i sociologija

Izraelska "sociologinja ljubavi" Eva Illouz gostuje u Filozofskom teatru HNK-a.

pripremio:
Vatroslav Miloš
eva_illouz_630 FOTO: Oliver Wieters

Pripremio: Vatroslav Miloš

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Zagreb će 13. veljače, u sljedećem izdanju svojeg programa Filozofski teatar, ugostiti uglednu izraelsku sociologinju Evu Illouz, redovitu profesoricu na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu i prvu ženu predsjednicu prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel.

Kako se ističe u najavi, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, koju su 2009. vodeće njemačke dnevne novine svrstale među najznačajnije mislioce 21. stoljeća te ju proglasile jednom od 12 mislilaca koji “utiru put budućnosti”.

Eva Illouz rođena je 1961. u Fesu u Maroku, ali je veći dio svojega života provela u Francuskoj. Gostujuća je profesorica na Sveučilištima Northwestern i Princeton, École des hautes études en sciences sociale u Parizu i Wissenschaftskolleg u Berlinu. Redovita je profesorica na Hebrejskome sveučilištu u Jeruzalemu, a od 2006. godine prva je žena predsjednica prestižne Akademije vizualnih umjetnosti i dizajna Bezalel u Jeruzalemu.

Autorica je nekoliko svjetskih uspješnica prevedenih na 15 jezika, a uz njezino prvo gostovanje u Hrvatskoj, izdavačka kuća Planetopija objavljuje čak dvije njezine knjige: Hladna intimnost: Kako smo stvorili emocionalni kapitalizam i Hard-core romansa: Pedeset nijansi sive, bestseleri i društvo.

Razgovor s Illouz vodit će Srećko Horvat.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano