Suradnja umjetnika i građana

Festival Art&KA zamišljen je kao događaj s ciljem oživljavanja najužeg središta grada Karlovca koji se tako pretvara u alternativnu umjetničku četvrt.

piše:
Martina Domladovac
ArtKa_630 FOTO: Carpe Diem

Piše: Martina Domladovac

Karlovačka udruga Carpe Diem i ove godine, 16. i 17. rujna organizira festival Art&KA. Festival je zamišljen kao događaj s ciljem oživljavanja najužeg središta grada Karlovca suradnjom umjetnika različitih profila, iz različitih sredina sa građanima Karlovca. Na Šetalištu Dr. Franja Tuđmana i Radićevoj ulici tako će se održati raznolik umjetnički program koji uključuje kreativne radionice za najmlađe, razne izložbe, izrade umjetničkih instalacija, projekcije filmova, glazbene nastupe i nekoliko, prema najavi, za Karlovac inovativnih programa iznenađenja. Također, ove godine sudjelovat će i mladi iz Velike Britanije, Mađarske i Španjolske.

Art&KA festival održava se jednom godišnje u ljetnim mjesecima, u centru Karlovca. Zamišljen je kao umjetnost na otvorenom prostoru grada kako bi se zajedničkom prezentacijom likovnih umjetnika, plesača, glazbenika, pjesnika, video umjetnika i ostalih, animirali trgovi, ulice i parkovi kao doprinos u ostvarivanju cjelovitijeg kulturnog identiteta i prepoznatljivosti Karlovca. Kroz oživljavanje, poticanje te interakciju svih sudionika, gradski prostor pretvara se u alternativnu umjetničku četvrt.

Udruga Carpe Diem djeluje od 2005. godine s ciljem unaprjeđenja kvalitete života, doprinosa dobrobiti zajednici te razvoju, s posebnim naglaskom na izgradnji ljudskih resursa i kapaciteta civilnog društva. Osim organizacije festivala, udruga se bavi neformalnim obrazovanjem mladih, pružanjem psihosocijalne pomoći i savjetodavne potpore, omogućavanjem umjetničkog izražavanja pojedinaca i skupina, te  razvijanjem i promicanjem volonterstva i posredovanjem u volonterskoj razmjeni. I ovaj put pozivaju sve zainteresirane da se uključe i sudjeluju u organizaciji festivala, gdje će dobiti priliku za sudjelovanje u programu, upoznavanje raznih umjetnika i stjecanje kvalitetnog volonterskog iskustva.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Kultura participacije koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano