Komikaze su in!

Novo elektroničko izdanje strip-kolektiva Komikaze objavljeno je na njihovim službenim stranicama.

komikaze_31_630

Autori i autorice zastupljeni u broju 31 su Miro Župa, Grabowski, Kostja Ribnik, Paul O’Connell i Marcus Bleasdale, Ivana Na Zrnu Graška, Aleksandar Opacic, Vuk Palibrk, Kopy Kat, Steven Kraan, Nele Brönner, David Peter Kerr i Admiral Kolenčik. Broj 32 već je u pripremi, kao i tiskani, dvanaesti album Komikaza. Uz posljednje elektroničko izdanje, u arhivi se nalaze i sva prethodna, u kojima je zastupljeno preko 200 autora iz 35 zemalja. 

Podsjećamo i da Komikaze od 31. siječnja do 3. veljače sudjeluju na Međunarodnom festivalu stripa u Angoulêmeu, najvećoj ovakvoj manifestaciji u Europi. 

Komikaze su mreža za širenje strip aktivnosti na World Wide Webu te elektronsku i tiskovnu distribuciju stripova pretežito mladih autora i autorica. Cilj je Komikaza povezati strip aktiviste balkanske regije i Europe radi razmjene informacija i  konkretnih strip proizvoda. Izložbe i radionice su dio prezentacije i popularizacije stripa-autora/ica. U kontekstu skupne akcije za organizaciju (nenaoružanog) otpora protiv progresivne globalizacije ukusa i porastu institucionalizirane umjetničke produkcije, program udruge Komikaze predstavlja slobodno i altruistično djelovanje umjetnika iz različitih područja, koje povezuje neovisan i beskompromisan stav, nazvan alternativnim u odnosu na postojeću umjetničku praksu koja dominira. Partnerski i prostorni prioriteti vezani su za neprofitne autonomne zone kulture.

Projekt Komikaze započeo je 2002, a kao udruga registriran 2008. godine.

Izvor: Komikaze

Objavljeno
Objavljeno

Povezano