Prostitucija na filmu

Izašao je novi broj filmskog časopisa Filmonaut.

uspavana_ljepotica_630

Tema ovoga broja je “slava kurvi”, odnosno prostitucija na filmu, kojom se su, ističu urednici Tamara Kolarić i Mario Kozina,  “pozabavili zbog niza intrigantnih, provokativnih i poticajnih naslova koji su se u proteklih godinu dana pojavili na programima festivala, iako ih je većina prošla ispod radara kritike, publike i žirija”.

Također, u novome Filmonautu možete čitati tekstove o recentnim filmovima kao što su Slava kurvi Michaela Glawoggera, Kuća tolerancije Bertranda Bonella i Krivi zbog romanse Shiona Sona, ali i onima nešto starijim, poput Topaza/Tokyo Decadence Ryua Murakamija i Uzavrelog grada Veljka Bulajića. “Filmske adaptacije Orkanskih visova”, “Tearoom: kosturi iz ormara J. Edgara Hoovera”, “Béla Tarr i njegova e(ste)tika beskompromisnosti”, “Kuri Yoji, prvak japanske nezavisne animacije”, “Narativni i vizualni eksperimenti Nicolasa Provosta”, intervju s redateljicom filma Klip Majom Miloš te razgovori s nizom domaćih redatelja koji su svojim radom obilježili period od izlaska prethodnog Filmonauta, poput Igora Bezinovića, Ivane Jurić i Vjerana Vukašinovića, ostale su teme koje čin novi broj. 

Novost je od ovoga broja i novu rubriku o animiranom filmu, “Animaville”, a u rubrici “Retrovizor” nalazi se 26 naslova s festivala i kinorepertoara, o kojima su kritičke osvrte napisali stalni suradnici Filmonauta, uz nekoliko novih imena.

Promocija časopisa održava se u sklopu Noir Festivala u galeriji Velvet u Zagrebu (Dežmanov prolaz 9) u subotu, 26. svibnja, u 19 sati.

Izvor: BLANK / Na fotografiji: Julia Leigh, Sleeping Beauty

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano