Poziv za Školicu!

Kulturpunkt.hr u suradnji s udrugom Fade In organizira Školicu - edukacijski program za mlade i buduće novinare u području kulture. Prijave su u tijeku.

novinarska_radionica_630

Kako bi doprinijeli usavršavanju autora u području novinarstva, posebice onih koji prate kulturu, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva i FADE IN – Fantastično dobra institucija organiziraju edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti – MediaLab. I ove godine školica kroz seriju predavanja – Svijet umjetnosti – pažnju usmjerava na suvremenu vizualnu umjetnost, dok će se u radioničkom segmentu – MediaLab – posvetiti pisanim te audio-vizualnim formama novinarskog izražavanja.

Ovogodišnji edukacijski program sadrži nekoliko različitih modula: Svijet umjetnosti: seriju predavanja o različitim pod-područjima suvremene vizualne umjetnosti (suvremena umjetnost, umjetnost u javnom prostoru, kritička umjetnost, umjetnost novih medija, eksperimentalni film i animacija, umjetnost, znanost i tehnologija, kustoske prakse, interdisciplinarne i relacione umjetničke prakse, performans…). Polaznici će na početku edukacijskog ciklusa biti upoznati i s osnovnim znanjima o kulturnoj politici, razvoju nezavisne kulture u Hrvatskoj te problematici autorskih prava; MediaLab: radionice pisanog novinarstva i audio-video novinarstva kroz koje će polaznici upoznati brojne novinarske žanrove (vijest, najava, prikaz, intervju, reportaža, kritika, esej; video prilog, video reportaža); Praktičan rad (pisanje članaka uz mentorsku podršku i objavljivanje na portalu Kulturpunkt.hr; snimanje i izrada audio-video priloga te objavljivanje na vimeo kanalu Fade In-a).

Program, u trajanju od 15. listopada do 17. prosinca 2012, održavat će se u net.kulturnom klubu mama te prostorijama Fade In-a. Predavanja i radionice pisanog novinarstva bit će svakog ponedjeljka i srijede od 18 do 21 sati, dok će radionice audio-video novinarstva biti četvrtkom od 18 do 21 sati. Detaljni raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu. 

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 20 do 30 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni…), odnosno svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremene vizualne umjetnosti. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva. Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi) motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela). Prijave treba slati na e-mail adresu novinarska.skolica@gmail.com sa naslovom – “Prijava za novinarsku školicu”, najkasnije do 5. listopada 2012.

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon zadanog roka. Novinarska školica prima 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila do 11. listopada 2012.

Ovaj edukacijski program je besplatan za sve. 

Edukacijski program zajednički provode FADE IN – Fantastično dobra institucija i KURZIV – Platforma za pitanje kulture, medija i društva, a podržali su ga Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.  

Školica će biti realizirana u partnerstvu s Multimedijalnim institutom i net.kulturnim klubom mama.

Požurite s prijavama – Školica čeka na vas!

 

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano