O toleranciji filmskim jezikom

Sedmo izdanje Festivala tolerancije - Festivala židovskog filma u Zagreb dovodi niz zvučnih filmskih imena. 

jff_2013_promo_vizual_630

Ovogodišnje, sedmo izdanje Festivala tolerancije – Festivala židovskog filma bit će otvoreno u nedjelju, 19. svibnja u 19 sati u kinu Europa, projekcijom filma Kad svane dan redatelja Gorana Paskaljevića. Ova drama u srpsko-francusko-hrvatskoj koprodukciji koja govori o umirovljenom profesoru glazbe koji pod neobičnim okolnostima otkriva svoje pravo podrijetlo, bila je ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oscar te je dosad osvojila niz priznanja na festivalima diljem svijeta. Film će domaćoj publici predstaviti autor Goran Paskaljević. Pored njega, otvaranju i projekciji filma nazočit će i Mustafa Nadarević koji je u filmu ostvario naslovnu ulogu te hrvatski koproducent filma Damir Terešak.  

Na festivalu će gostovati i Stevan Filipović, autor filma Šišanje, političke drame o nasilju na stadionima, a u Zagreb ovom prilikom stiže i dizajner Mirko Ilić, autor vizualnog identiteta festivala, koji će u sklopu programa Edukacijskih jutara održati predavanje Simboli mržnje, kao i predstaviti izložbu Antimasonski plakati te sudjelovati kao predavač na Međunarodnoj filmskoj radionici – International Talent Workshop. Na radionici će predavanje održati i uspješan američki umjetnik – fotograf, dizajner i redatelj Bram Tihany te srpski redatelj, satiričar i dizajner, autor popularne političko-satirične TV serije Nikad izvini  Srđan Češić

Osim navedeni, festival će ove godine ugostiti i niz uspješnih filmaša iz raznih krajeva svijeta poput francuskog redatelja Francka Appréderisa, izraelskih redatelja Shemija Zarhina, Liora Agura, Jonathana Paza i Gadyja Castela, američkog redatelja Ethana Bensingera i redateljice Michele Noble te austrijskog režisera Michaela Pfeifenbergera. Festival će posjetiti Bernice i Bruce Steinhardt, producenti dokumentarca Kroz ušicu igle, producent Steven Moskovic (dokumentarac Kinderblok 66: Povratak u Buchenwald) te Darko Lungulov, producent koji će sudjelovati na edukativnoj filmskoj radionici International Talent Workshop.

Detaljan raspored potražite na stranicama festivala. Ulaz na filmski program, radionice i izložbu je slobodan.

Izvor: JFF

Objavljeno
Objavljeno

Povezano