Novi oblici borbe?

Dugo iščekivani zbornik Communization and its Discontents pojavio se u tiskanom i online izdanju.

evan_calder_williams_480

Komunizacija je bauk trenutne borbe za ukidanje kapitalizma i države koji kruži Europom, Sjevernom Kalifornijom i svugdje gdje realne apstrakcije vrijednosti koji oblikuju naše živote bivaju osporene. Razvijajući se na supstratu koji pružaju iskustva štrajkaških praksi, autonomnih komuna, okupacija i pobuna, komunizacija radi protiv otuđenja prisutnih u suvremenom društvu. Ovi indikatori otpora su raspršeni i moraju srasti zajedno. Communization and its Discontents, zbornik kojeg je uredio Benjamin Noys, nastao je u sklopu projekta projekta Minor Composition i okuplja tekstove raznih autora koji ne poimaju komunizaciju na isti način. Osnovna ideja pri sastavljanju zbornika bila je da komunizacija nije odgovor na postojeće društveno stanje, već problem koji zahtijeva daljnju razradu. Ispitujući nove teorijske konceptualizacije komunizacije koje predlažu Tiqqun, The Invisible Committee, Théorie Communiste, postautonomisti i drugi, zbornik nudi uvid u kritičku refleksiju mogućnosti i granica suvremenih oblika, strategija i taktika borbe. 

Zborniku su tekstovima pridonijeli  Jasper BernesJohn Cunningham, Alexandar R. Galloway, Maya Andrea Gonzalez, Anthony Iles, Leon de Mattis, Nicole PepperellAlberto Toscano, Marina Vishmidt i Evan Calder Williams te kolektivi Endnotes i Théorie Communiste

Zbornik je promociju imao na ovogodišnjem izdanju Historical Materialism Conference, a ovdje ga možete besplatno preuzeti.

Izvor: Minor Compositions / Na fotografiji: Evan Calder Williams
Objavljeno
Objavljeno

Povezano