New Media Cross-Border

Autonomni centar (ACT) iz Čakovca nositelj je projekta čiji je cilj stvaranje dinamičnog prekograničnog područja.

new_media_cross_border_500

Početna konferencija projekta Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (New Media Cross-Border), kojeg provodi ACT zajedno  s varaždinskom Udrugom mladih V.U.K., te slovenskim organizacijama Kulturno izobraževalnim društvom KIBLA iz Maribora i ONEJ – društvom prekmurske pobude iz Murske Sobote, održana je 6. lipnja, videolinkom, u Čakovcu i Mariboru.

Ovaj se dvogodišnji projekt realizira u okviru Operativnog program IPA Slovenija – Hrvatska 2007-2013. s ciljem stvaranja dinamičnog prekograničnog područja s intenzivnim interakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na području novomedijske kulture, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modela zajedničkog stvaranja.

Dejan Pestotnik, potpredsjednik Kible u uvodu je objasnio značaj projekta za razvoj prekograničnog područja i transfer znanja i iskustava dok je Klaudio Štefančić, likovni kritičar i kustos Galerije Galženica govorio o medijima, važnosti moderne umjetnosti, slobodnoj kulturi te pojasnio društveni aspekt i važnost novih medija i interneta kao javnog dobra. 

Asistent na projektu, Kruno Jošt, govorio je o konceptu transdisciplinarnosti koji će omogućiti da projekt, osim na sektor kulture, ima pozitivan utjecaj i na druge sektore, a Miha Horvat iz Fondacije son:DA je ustvrdio da će projekt biti odlična nadogradnja na Mrežu multimedijskih centara Slovenije.  

Detaljnjije informacije o projektu možete naći na stranicama ACT-a

Izvor: ACT
Objavljeno
Objavljeno

Povezano