Mogućnosti susreta

Klubvizija SC i njenih sedam autora predstavit će svoj rad u roterdamskom filmskom klubu WORM.

let_your_light_shine_630

Let your light shine, video still

Diljem svijeta postoji snažna zajednica od preko 30 DIY filmskih laboratorija – čine ih umjetnici i kolektivi koji rade s analognim filmovima. Nakon proglašenja komercijalne smrti tog medija, ovi laboratoriji i radionice održavaju ga živim. Roterdamska filmska radionica WORM dio je te mreže, osnovana radi povećanja vidljivosti DIY zajednice koja radi sa 16mm filmom. 

U petak, 19. prosinca, u prostoru WORM-a predstavit će se briselski MAAC-Le Labo i zagrebačka Klubvizija SC. Program će započeti s nekoliko kratkih filmova nastalih na Klubviziji, autora Milice Jovčić, Nenada Ćosića, Tomislava Šobana, Lucije Mrzljak, Patricije Stepanović, Vane Gaćine i Josipa Šćureca, a bit će prikazan i šestominutni 16mm film nastao na radionici pod vodstvom Jodie Mack u sklopu ovogodišnjeg festivala 25fps, Let your light shine.

Klubvizija SC Zagreb osnovana je 2009. godine kao kreativna filmska radionica i laboratorij za rad s 16mm i super 8 filmskom vrpcom. Osnovna svrha kluba je potaknuti vizualne umjetnike na kreativni rad s filmskim materijalom, omogućiti im uvid u suvremene prakse vizualnih umjetnosti, omogućiti praktično iskustvo, stvoriti mogućnosti susreta i rada s brojnim stručnjacima i umjetnicima s naglaskom na razvijanju specifičnih interesa pojedinaca, ali i timskog rada u manjim grupama, te osigurati uvjete za međunarodno umrežavanje unutar sektora vizualnih umjetnosti. Također, cilj je stvoriti centar koji bi postao mjestom sakupljanja tehničkog, ali u jednakoj mjeri i umjetničkog znanja o slobodnom vizualnom izražavanju.

M.M. / WORM
Objavljeno
Objavljeno

Povezano