Kako potrošiti svijet

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige novo besplatno izdanje, zbirku feljtona Dražena Šimleše.

simlesa_drazen_630

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige novo besplatno izdanje, Kako potrošiti svijet – mala škola ratova za resurse Dražena Šimleše, zbirku feljtona o ratovima za resurse, izvorno objavljenih na portalu H-alter. Knjigu je Što čitaš? objavio u tiskanom izdanju 2008. godine.

Trenutno je na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige od 155 objavljenih dostupno 147 naslova. Ovo je treća besplatna elektronička knjiga Dražena Šimleše objavljena u okviru projekta i ujedno zadnji naslov u 2013. godini. 

Tijekom 2014. DPKM planira objaviti 12 novih knjiga, a težište je izdavačkog plana, kao i dosad, na vrhunskim književnim djelima suvremenih hrvatskih autorica i autora: Ane Brnardić, Dorte Jagić, Branka Maleša, Irene Matijašević, Marka Pogačara, Olje Savičević Ivančević, Romana Simića Bodrožića, Damira Šodana i Nevena Ušumovića. Osim toga, DPKM će u suradnji s zagrebačkim DAF-om objaviti i izbor radova najcitiranijeg i najpoznatijeg svjetskog intelektualca, Noama Chomskog te prozu Williama Morrisa Vijesti iz Nigdine, u prijevodu Dinka Telećana.

Dražen Šimleša u knjizi Kako potrošiti svijet – mala škola ratova za resurse osebujnim stilom i na duhovit način, a uz vrlo konkretne i opsežne podatke i analize, govori o aktualnim problemima u svijetu, pokrivajući teme kao što su ratovi za resurse i kapitalizam, koji je svijet doveo u još jednu krizu kojoj se ne nazire kraj. 

Dražen Šimleša rođen je 1976. godine u Bjelovaru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Odsjeku za sociologiju. Zaposlen je kao znanstveni suradnik na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. Do sada je objavio šest knjiga i više znanstvenih radova, predaje kolegij Globalizacija na Mirovnim studijima, te Globalno društvo i održivi razvoj na Hrvatskim studijima, aktivan je na civilnoj sceni i trenutno volontira kao tajnik udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) te kao dopredsjednik saveza udruga Mreže ekosela Balkana (MEB). 

Izvor: DPKM

Objavljeno
Objavljeno