Kultura ≠ Tortura 4

Martin Messier, Kontejner, sound art, Pavel Braila, pisaće mašine, Tehnički muzej... i još mnogo toga u novoj emisiji Televizije Student!

messier_630

Martin Messier, Kontejner, sound art, Pavel Braila, pisaće mašine, Tehnički muzej… i još mnogo toga u novoj emisiji Televizije Student!

 

Martin Messier je skladatelj, performer i novomedijski/video umjetnik iz Quebeca, Kanada, koji je u utorak 25. i srijedu 26. ožujka u Pogonu Jedinstvo izveo performanse sa šivaćim mašinama (Sewing Machines Orchestra), u organizaciji Galerije Močvara i KONTEJNER | biroa suvremene umjetničke prakse.

Nakon uspješnih prezentacija u Beču i Steyru, izložba Vama na usluzi – umjetnost i rad otvorena je u zagrebačkom Tehničkom muzeju. Nastala inicijativom Tehničkog muzeja u Beču i Zaklade ERSTE, izložba otvara novi prostor umjetničkoga diskursa tako što, s jedne strane otvara dijalog između tehnologije i umjetnosti, a s druge analizira aspekte rada u kontekstu aktualne ekonomske i društvene krize u Srednjoj i Istočnoj Europi. 

Na otvorenju u Tehničkom muzeju izveden je performans moldavskog umjetnika Pavela Braile posvećen pisaćoj mašini u kojem je sudjelovalo dvadeset žena i muškaraca koji su na maestrov znak počeli prepisivati odabrane tekstove. Radovi Pavela Braile, Anne Jermolaewe, Daniela KnorraUlrike Lienbacher, Haruna Farockog, Adriana Pacija i Anne Tallentire integrirani su u stalni postav Tehničkog muzeja, koji možete pogledati do 30. rujna.

Četvrta kulturna emisija Televizije Student donosi i intervju sa Srđanom Sandićem i novo izdanje Glazbene centrifuge.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano