Kritička dramaturgija: Pisati u množini

U razgovoru o skupnom kritičarskom radu sudjelovale su članice i član dva kolektiva: Critical Interruptions i kritičarskog kvadriloga.

pripremila:
Hana Sirovica
pisatiumniozini630

Pripremila: Hana Sirovica

U razgovoru o skupnom kritičarskom radu sudjelovale su članice i član dva kolektiva: Critical Interruptions i kritičarskog kvadriloga.

 

Razgovor Pisati u množini finalni je dio Kritičke dramaturgije, SPID-ovog i Kulturpunktovog programa posvećenog istraživanju autorstva i nehijerarhijskih načina stvaranja u i o umjetnosti i kulturi, u sklopu kojega smo promišljali i kolektivno pisanje kritike.

U parku ispred Bookse o pisanju u množini, njegovim poroznostima i potencijalima za eksperiment govorile su članice i član dva kritičarska kolektiva. Critical Interruptions je kolektiv koji su u Ujedinjenom Kraljevstvu osnovale dvije migrantske kulturne radnice. Sastav kritičarskog kvadriloga aktivan je pak u domaćem medijskom prostoru, a njihove tekstove za Kulturpunkt možete čitati ovdje

U razgovoru su sudjelovale Una Bauer, Bojana Janković, Agata Juniku, Goran Pavlić i Jasna Jasna Žmak, a moderirala ga je Hana Sirovica.

Kritičku dramaturgiju su osmislile i organizirale Nina Gojić i Hana Sirovica. Video je snimio i obradio Ivor Glavaš, a vizual programa potpisuje Zoran Đukić.

 

Program je realiziran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba i Zaklade Kultura Nova.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano