Pravo na grad: Sindikat podstanara

U novoj epizodi podcasta Pravo na grad prenosimo razgovor s Jackobom Willsom, organizatorom za stambena prava i jednim od osnivača Sindikata londonskih podstanara.

autori:
Mauro Sirotnjak, Iva Marčetić, Antonija Komazlić
lru-2

Autori: Mauro Sirotnjak, Iva Marčetić, Antonija Komazlić

Jacob Wills je organizator za stambena prava s iskustvom sudjelovanja u skvoterskom pokretu i direktnim akcijama. Od 2014. godine bavi se pitanjima stambene pravde, a zahvaljujući osobnom iskustvu stambene krize u Londonu te svijesti o važnosti kvalitetnog organiziranja procesa udruživanja sudjelovao je u pokretanju Sindikata londonskih podstanara (London Renters Union). 

U novoj epizodi podcasta Pravo na grad prenosimo razgovor Kako do sindikata podstanara, održan 8. listopada 2021. putem platforme Zoom. U razgovoru s Maurom Sirotnjakom Wills govori o različitim strategijama i modelima organiziranja te važnosti identifikacije s podstanarskim statusom za kolektivno djelovanje u smjeru ostvarivanja novih i zaštite postojećih stanarskih prava. 

Emisiju je snimio Gordan Antić, a tonski obradila Ivana Pejić.


Podcast nastaje u sklopu projekta MediActivism – Courageous young citizens test new ways to reclaim their cities, sufinanciranog kroz program Erasmus+ Europske komisije.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano