I to je pitanje kulture: Beskućništvo

U novoj epizodi podcasta Matea Grgurinović razgovara s autoricama i izvođačima Crne vune, dokumentarne predstave posvećene temi beskućništva.

FOTO: Miranda Legović

Umjetnička organizacija Kolektiv Igralke u travnju je na sceni riječkog Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku predstavila dokumentarnu predstavu Crna vuna koja se bavi temom beskućništva. Protagonisti predstave i njezini koautori i koautorice korisnici_e su Udruge Oaza, posvećene skrbi za beskućnike i socijalno ugrožene osobe – naturščici koji su svoja biografska iskustva utkali u komad koji kazalište razumijeva kao prostor igre, okupljanja i emancipacije.

O procesu nastanka predstave i radu u području angažiranog kazališta koje potiče inkluziju te pruža emancipatorsko i osnažujuće iskustvo za one koji u njemu sudjeluju, Matea Grgurinović razgovarala je s autoricama i izvođačima Crne Vune. U emisiji možete čuti i kratku dokumentarnu reportažu humanitarne akcije dijeljenja hrane udruge Savao, nastalu u sklopu Kulturpunktove novinarske školice koju potpisuje Marija Krstanović, te ulomke iz kritike Kazalište kao ogledalo društva Nike Krajnović i teksta Odrazi neimaštine Matka Vlahovića.

Podcast uredila i vodila: Matea Grgurinović
Tekstove čitala: Lena Medar
Produkcija: Audio Store Transonica

Podcast je nastao u sklopu projekta I to je pitanje kulture? koji provode Udruga za promicanje kultura Kulturtreger kao nositelj i Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva kao partner, u razdoblju od 19. kolovoza 2020. godine do 19. kolovoza 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.342.674,05 HRK, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.141.272,94 HRK. 

Više o Europskim strukturnim i investicijskim fondovima možete saznati ovdje, a o Europskom socijalnom fondu na ovoj poveznici.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano