Audio vodstvo: “Znakovi promjene” Crystal Clean projekta

Izložba proistekla iz projekta motiviranog klimatskom krizom predstavlja seriju radova o kolektivnom odnosu prema okolišu u formatu prometnih znakova.

autorice:
Željka Vuko, Kristina Tešija
Crystal Clean, Znakovi vremena, Prostor, Split, 2023., FOTO: Karla Polić (Kartolina) Crystal Clean, Znakovi vremena, Prostor, Split, 2023., FOTO: Karla Polić (Kartolina)

Izložba Znakovi promjene, koja se otvorila 18. listopada u splitskom Prostoru, rezultat je rezidencijalnog boravka i višemjesečnog istraživanja grafičke dizajnerice Dore Bilandžić i kulturne menadžerice Andree Šarić na području Splita i Dalmacije kroz projekt Nove eko stvarnosti: Crystal Clean.

Multidisciplinarni projekt pokrenut 2019. godine motiviran klimatskom krizom, zagađenjem, gubitkom bioraznolikosti i ostalim problemima suvremenog potrošačkog društva, a cilj mu je zagovaranje snažnije konekcije s prirodom i izgradnja zajednice, kroz osnaživanje na individualnu akciju. Iz istraživanja koje je uključivalo i razgovore s ljudima iz lokalne zajednice, uzgajivačima hrane i permakulturistima proizašle su intervencije i serija radova u formatu prometnih znakova kojima se osvrću na kolektivni odnos prema okolišu, moguće smjernice i rješenja.

Kroz izložbu u organizaciji Culture Hub Croatia (CHC) koja je na adresi Plančićeva 2 otvorena do 6. studenog od 10 do 19 sati provele su nas autorice. 

Snimila: Željka Vuko 
Uredila: Kristina Tešija
Fotografija: Karla Polić (Kartolina)
Vizual: Klasja Habjan

Objavljeno
Objavljeno

Povezano