Audio vodstvo: Element (i) vjetra

Riječki umjetnik i tonski snimatelj Ivo Vičić proveo nas je kroz multimedijalnu ambijentalnu instalaciju postavljenu u Galeriji Filodrammatica.

autori:
Dubravko Matanić i Martina Kontošić
Vicic filodrammatica

Autori: Dubravko Matanić i Martina Kontošić

Ivo Vičić, profesionalni je snimatelj zvuka koji se bavi i glazbenom produkcijom i izradom zvučnih instalacija. U prostoru riječke Galerije Filodrammatica predstavlja instalaciju Element (i) vjetra koju čine zvučne kompozicije i 3D video zapisi vjetrova na planinskim obroncima u okolici Rijeke. Zvuk koji autor bilježi, umjesto zrakom, širi se različitim objektima poput visokonaponskih dalekovoda, tankova za gorivo u riječkoj petrolejskoj luci Pioppi, vjetroelektrana i žičara. Kao nadogradnja zvučnog zapisa, uz fotografski i video materijal, u prostoru je korištena i VR oprema kako bi se 3D tehnikom vjetar i zvučni krajolik doživio na više osjetilnih razina.

Kroz izložbu otvorenu do 15. prosinca proveo nas je sam autor. Segmente zvučne kompozicije s izložbe možete čuti u podlozi vodstva.

Kulturpunkt.hr u sklopu rubrike Podcast predstavlja audiovodiče kroz izložbe suvremene umjetnosti u organizaciji aktera koji djeluju na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Snimanje: Dubravko Matanić
Montaža i uređivanje: Martina Kontošić
Fotografija: Tanja Kanazir/ Drugo more
Vizual: Klasja Habjan

Objavljeno
Objavljeno

Povezano