ABC: Format C

Dina Karadžić govori o manipuliranju softverom, digitalnoj kulturi i umjetnosti, osječkoj kulturnoj sceni te odnosu institucionalnog i neformalnog obrazovanja.

Umjetnička organizacija Format C neprofitna je pravna osoba sa sjedištem u Osijeku, čija je djelatnost u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva. Osnovani su radi afirmacije suvremene umjetnosti u svim njenim oblicima prvenstveno na lokalnoj sceni, no i kako bi doprinijeli jačanju društvenih i profesionalnih veza na regionalnoj i svjetskoj razini. Fokus je organizacije na suvremenom umjetničkom istraživanju i stvaralaštvu, rubnim i vizionarskim praksama, a konstruktivni interdisciplinarni kulturni dijalog – temeljna vrednota.

U emisiji Abeceda nezavisne kulture Radio Studenta, koju je 29. veljače uredila i vodila Sunčana Doričić, gostovala je Dina Karadžić koja je govorila o afirmaciji suvremene umjetnosti, manipuliranju softverom, digitalnoj kulturi i umjetnosti te radionicama koje održavaju u Osijeku, ali i diljem Hrvatske, poput posljednje turneje u sklopu programa mreže Clubture. Dina je u emisiji govorila i o osječkoj kulturnoj sceni, kandidaturi Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te, kao akademska kiparica, o odnosu institucionalnog i neformalnog  obrazovanja.

Format C osmislio je i uredio prostor pod nazivom Inquiry Inc. koji je namijenjen aktivnostima u formi radionica i čitalačkih večeri, umjetničkih istraživanja, autorskih predstavljanja i multimedijalnih projekcija iz područja suvremenog autorskog stvaralaštva. Objavili su poziv za suradnju otvoren autorima, kolektivima i organizacijama aktivnim u području suvremenog umjetničkog stvaralaštva i u svim srodnim transdisciplinarnim područjima kulturne kreacije.  

Objavljeno
Objavljeno

Povezano