Rezidencijalni program Marko Marulić

Rezidencija je namijenjena autoricama_ma, prevoditeljicama_ma i istraživačicama_a književnosti, vizualnih i izvedbenih umjetnosti.

Pokretanjem rezidencijalnog programa Marko Marulić i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom. Uz partnere u projektu: Ministarstva kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinske županija i Grada Splita, te međunarodnog partnera Traduki, Udruga Kurs osigurala je organizirani smještaj u opremljenom stanu u trajanju od četiri tjedna.

Organizator pokriva: smještaj, putni trošak te honorar. Termini boravka: veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, rujan, listopad, studeni, prosinac u 2024. godini.

Prijava mora sadržavati:

  • životopis (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)
  • puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)
  • popis objavljenih djela
  • kratak opis planova rada u Splitu
  • pismo preporuke izdavača, kritičara ili udruženja pisaca 

Rok za slanje prijava je 15. prosinca. Prijave se šalju u PDF-formatu putem elektroničke pošte.

Prijave će zaprimiti povjerenstvo, te izvijestiti odabrane kandidate najkasnije do 29. prosinca. Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.


Povezano