Rezidencija Rupert

Pozivaju se umjetnici_e i drugi stvaraoci u kulturi da se prijave na rezidencijalni boravak u Vilniusu.

Rupert, nezavisni, javno financirani centar za umjetnost, rezidencije i edukaciju, poziva umjetnike_ce, spisatelje_ice, kustose_ice, istraživače_ice, akademike_kinje, menadžere_ice u kulturi i druge mislioce da im se pridruže u Vilniusu u razdoblju jednog do tri mjeseca između siječnja i prosinca 2025. godine.

Rupert se nalazi u slikovitom području Valakampiai u Vilniusu, nedaleko od živahnog gradskog središta. Centar se nalazi blizu rijeke Neris, te je okružen malom plažom, mirnim poljima i šumom.

Rezidentima_cama su na raspolaganju tri studija u zgradi Tech Arts, koju je dizajnirao nagrađivani litavski arhitekt Audrius Ambrasas. Svaki rezident ima na raspolaganju kompletno namješteni studijski prostor koji ima polukat (cca 52 m2) koji se koristi kao prostor za produkciju, istraživanje i život tijekom rezidencije.

Tijekom boravka rezidentima_cama bit će pružena kustoska pomoć u njihovom istraživačkom procesu. To uključuje studijske posjete Rupertovog osoblja i gostujućih umjetničkih profesionalaca_ki, kao i uspostavljanje kontakta s lokalnom umjetničkom scenom.

Sve rezidencije su besplatne zahvaljujući potpori Litavskog vijeća za kulturu i studija koje osigurava Tech Arts. Prijavitelji_ce snose osobne (dnevne i putne) troškove. Rupertov tim izdat će potvrde o prijemu za odabrane kandidate_kinje i podržati njihove prijave za vanjske potpore kako bi se pokrili njihovi dodatni troškovi.

Rok za prijavu je 14. srpnja u 23.59 sati.

Više informacija o pozivu možete pronaći ovdje, a prijaviti se možete putem ovoga obrasca.


Povezano