Odisejevo utočište

Poziv na sudjelovanje u programu književnih rezidencija namijenjen je mladim autorima poezije, proze i književnim prevoditeljima.

Projekt Odisejevo utočište / Ulysses’ Shelter: building literary residences network organizira književne rezidencije za mlade pisce, prevoditelje, urednike i druge sudionike u umjetničkom procesu stvaranja književnih djela.

Projekt je započeo krajem 2018. godine u organizaciji izdavačke kuće Sandorf iz Zagreba i partnera iz Društva slovenskih pisateljev (DSP) iz Ljubljane i izdavačke kuće Thraka iz Larisse. U trećoj fazi projekta mreža književnih rezidencija proširena je na sedam europskih zemalja te surađuje s mnogim institucijama i nevladinim organizacijama u svakoj zemlji sudionici.

U sklopu projekta Ulysses’ Shelter otvoren je poziv za sudjelovanje u rezidencijalnom programu namijenjen mladim autorima i autoricama proze i/ili poezije te prevoditeljima i prevoditeljicama. Prijavitelji_ce iz Hrvatske mogu birati lokaciju boravka između pet europskih zemalja: Češke, Grčke, Malte, Srbije i Walesa.

Poziv je otvoren do 7. travnja, a sve detalje poziva potražite na poveznici.


Povezano