Akademie Schloss Solitutde

Pogon poziva autore_ice iz Hrvatske, koji na inovativan način pristupaju urbanoj problematici, da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak.

Akademie Schloss Solitude je renomirana njemačka institucija koja od 1990. provodi program međunarodnih transdisciplinarnih rezidencija kroz koji je do sada povezala više od 1400 mladih umjetnika i umjetnica iz preko 120 zemalja.

Razmjena umjetnika s Akademie Schloss Solitude odvija se u okviru istočnoeuropske mreže koju je Akademie Schloss Solitude počela graditi 2002., a od 2009. kroz partnerstvo s Pogonom u njoj sudjeluje i Hrvatska. Rezidencijalni boravak će se održati od rujna do studenog 2024. godine.

Rezidencije traju tri mjeseca, a kandidati se za boravak u Stuttgartu biraju javnim natječajem koji Pogon raspisuje jednom godišnje. Savjet Rezidencije kojeg okuplja Pogon na temelju pristiglih prijava odabire tri potencijalna kandidata koji ulaze u uži izbor. Finalni odabir vrši Akademie Schloss Solitude. S druge strane, kandidati se za boravak u Zagrebu biraju među umjetnicima koje je prethodno ugostio Schloss Solitude.

Stipendija uključuje: smještaj i radni prostor pri Akademiji u razdoblju od 3 mjeseca, naknadu troškova života u iznosu 1200 eura mjesečno, putne troškove te troškove produkcije u iznosu do 2000 eura. Sredstva za stipendiju osigurava Akademie Schloss Solitude.

Prijave moraju sadržavati:

  • dopis o prijavi s podacima o kontaktu, životopis
  • pregled dosadašnjeg rada (do 5 stranica vizualnog materijala u PDF formatu te linkove na najviše 2 videa, animacije, zvučna zapisa ili multimedijalna rada)
  • kratak opis projekta koji autor_ica planira započeti ili dalje razvijati za vrijeme boravka na rezidenciji (do 2 stranice)
  • prijave moraju biti na engleskom jeziku i šalju se isključivo na mail

Više informacija pronađite ovdje.

Prijave su otvorene do 20. ožujka.


Povezano