Akademie Schloss Solitude

Otvoren je poziv za prijave na međunarodni interdisciplinarni rezidencijalni program Akademie Schloss Solitude.

Akademie Schloss Solitude je renomirana njemačka institucija koja od 1990. provodi program međunarodnih transdisciplinarnih rezidencija kroz koji je do sada povezala više od 1400 mladih umjetnika i umjetnica iz preko 120 zemalja. Razmjena umjetnika s Akademie Schloss Solitude odvija se u okviru istočnoeuropske mreže koju je Akademie Schloss Solitude počela graditi 2002., a od 2009. kroz partnerstvo s Pogonom u njoj sudjeluje i Hrvatska.

Okvirno trajanje rezidencijalnog boravka je 6 do 12 mjeseci u periodu od 2024. i 2026. godine. Poziv je otvoren umjetnicima iz područja vizualnih umjetnosti, zvučnih i izvedbenih umjetnosti, digitalne umjetnosti, arhitekture i dizajna, književnosti, edukacije i društvenih te humanističkih znanosti.

Stipendija uključuje smještaj i radni prostor pri Akademiji u razdoblju od šest do 12 mjeseci, naknadu troškova života u iznosu 1 200 eura mjesečno, a ovisno o budžetu pokriva troškove prijevoza materijala, alata, instrumenata i knjiga iz mjesta stanovanja u Stuttgart i natrag. Stipendisti tijekom rezidencije mogu koristiti studio za digitalno uređivanje filmova, VR studio, kopiraonu, knjižnicu, radione i druge prostore Akademije.

Od stipendista se očekuje formalna registracija boravišta u Stuttgartu za vrijeme rezidencije i minimalan boravak na Akademiji u trajanju dvije trećine ukupnog trajanja rezidencijalnog programa kao i poznavanje njemačkog i/ili engleskog i/ili francuskog jezika.

Više detalja o uvjetima stipendije pronađite ovdje.

Poziv je otvoren od 1. rujna do 30. studenog 2023. godine, a prijave se vrše putem online platforme.

Više informacija o rezidenciji pronađite ovdje.


Povezano