Umaški međunarodni festival amaterskog filma

Ovaj festival na natječaj prima sve žanrove filmskog i video amaterizma. 

Otvoren je natječaj za drugo izdanje Umaškog međunarodnog festivala amaterskog filma. Sudjelovati mogu svi entuzijasti filma i videa, koji se upuštaju u vlastita filmska stvaralaštva u raznim žanrovima. Rok prijave je 15. kolovoz.

Cilj ovog festivala je susret amaterskog stvaralaštva u vizualnoj komunikaciji, a ponajviše susret svih pojedinaca koji su se prepoznali u svijetu kreativnih filmaša, od redatelja, glumaca, scenarista i kamermana. Svi radovi bit će ocijenjeni od strane profesionalnog i kvalificiranog žirija, a odabrani radovi za nagrađivanje bit će prikazani na samom festivalu.

Na natječaju mogu sudjelovati kandidati iz svih dobnih skupina. Autor može sudjelovati s najviše tri filma ili video rada koji nisu duži od 20 minuta. Žiri će film ove ili video uratke zaprimati na DVD-u, u bilo kojem formatu. Svi radovi koji nisu na hrvatskom jeziku, moraju imati titlove.

Žiri čine Žarko Bogdanović (profesionalni kamerman), Davor Garić (glumac, voditelj, novinar) i Marko Popović (filmski i TV redatelj). Finalisti i odabrani radovi bit će prikazani i nagrađeni na samome festivalu, koji se održava od 21. do 22. rujna u Umagu.

Sve dodatne informacije dostupne su na ovom emailu. Prijavnicu za sudjelovanje pronađite ovdje


Povezano