Revolution Now and Forever 2012

Otvoren je poziv za prijavu novomedijskih radova na svibanjsku izložbu Revolution Now and Forever.

Zadarski projekt New Media Gallery u suradnji sa zagrebačkim galerijama SC i Vladimir Nazor, na međunarodnoj izložbi Revolution Now and Forever planira okupiti novomedijske radove na temu suvremenih revolucija. Ovim putem na sudjelovanje se pozivaju “svjedooci revolucija, studenskih prosvjeda, OWS pokreta, protesta protiv ACTA-e, prosvjeda radnika i generalnih štrajkova”, kako stoji u pozivu.

Polazeći od pretpostavke da biti umjetnikom znači osobnu revoluciju u onom smislu zaštite individualnog kako je istaknuto u nadrealistčkom manifestu, cilj ove izložbe jest prikaz stupnjeva revoluiranja kroz različite subverzivne prakse. Također ovim izborom suvremenih novomedijskih radova organizatori žele ukazati na, kako kažu, “ljubavnički odnos umjetnosti i revolucije”.

“Skoro stoljeće nakon revolucije nadrealista, stoljeće najveće destrukcije nad tijelom čovjeka, tijelom građanina, radnika, ratnika; ostaje samo pitanje: Da li je Svijet konačno spreman, da li je čovjek konačno spreman? Humanizam je nestao u tragovima reklamnih kampanja. Sistem reprezentacije se urušio. Preostale su vlade koje ne vladaju, radnici koji ne rade, studenti koji ne studiraju, političari koji ne zastupaju nikog osim sebe, djeca koja ne jedu svaki dan. revolucija nije mrtva, ona je samo silovana. Njeno tijelo masakrirano kapitalom i oročeno na propast plaća beskonačne rate kredita i pokušava se osvjestiti odbacujući bilo koji oblik ideologije koja bi mu se mogla pripisati. Može li se kroz novu revoluciju roditi novi subjekt, novi cogito space shuttle, britki svjesnik budućnosti? Postoji li budućnost Svijeta?”, pitaju se kustosi i organizatori projekta Boris Kadin i Natasha Kadin.

Izložba Revolution Now and Forever bit će otvorena 7. svibnja u galerijama SC i Vladimir Nazor, a dio programa bit će održani i na ulicama glavnog grada. Rok za prijavu radova ističe 20. travnja, a ukoliko želite sudjelovati u ovom projektu organizatori mole da se prijavite preko stranica udruge Mavena

 


Povezano