Oglede festival

Poziv za sudjelovanje na festivalu koji će se održati u Velikoj Gorici namijenjen je umjetnicima_cama.

Performans "Zbornik pogleda" Mije Štark, 2023, IZVOR: Facebook

Drugo izdanje Oglede festivala izvedbenih umjetnosti i suvremenih umjetničkih praksi će se održati od 3. do 5. listopada na Trga kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Ovogodišnja tema festivala je Dihotomija grada– podjela na dvoje, najčešće na dva međusobno isključiva, suprotstavljena ili kontradiktorna dijela.

“Temom zrcalimo tj. ‘ogledamo’ društvo i pojedinca u svojim oprečnostima. Ogledamo i sam grad u materijalizaciji tih dihotomijskih odnosa nastojeći potaknuti kritičko sagledavanje grada, njegovih prostora te uočavanja kontrasta između različitih gradskih zona, kao što su staro-novo, ruralno-urbano, javni prostor-privatni prostor radnička naselja – nekadašnji plemićki posjedi”, ističe Antonia Vodanović iz Galerije Galežnica.

Poziv na sudjelovanje namijenjen je umjetnicima_cama različitih generacija, a izabrani rad osvojit će nagradu od 400 eura. U obzir se uzimaju već gotovi radovi, ali i koncepti i ideje koje se mogu prvi puta izvesti na festivalu, a prijavljeni radovi trebaju biti prilagođeni izvedbi na otvorenom i s minimalnim tehničkim zahtjevima.

Više detalja o natječaju možete pronaći ovdje.

Prijave se vrše putem online formulara do 21. lipnja.


Povezano