Node 13

Frankfurtski festival digitalne umjetnosti poziva na sudjelovanje u radionicama te na prijavu radova na izložbu i predstavljanja performansa.

Festival digitalne umjetnosti Node 13 bit će održan u Frankfurtu od 11. do 17. veljače 2013. godine. Rok prijave za sudjelovanje na izložbenom dijelu festivala je 30. studeni, a za sudjelovanje u radionicama i predstavljanje performansa 31. siječanj 2013.

Festival predstavlja audiovizualne performanse, izložbe umjetnika u analognom i digitalnom mediju iz čitavog svijeta, radionice i predavanja. Festival uključuje izložbu i simpozij koji istražuju implikacije najnovije tehnologije na kulturu i društvo.

Tema festival su Pravila, no primaju se radovi i izvan navedene teme, koji istražuju odnos rada unutar kompjutorskih pravila te transformativnih procesa u društvu. Dizajnirajući unutar softwarea, kroz njega i s njim, dizajniramo i sami software: kompjuterski kod postao je autonomni medij. Istovremeno, software mijenja način organizacije znanja, način stvaranja, interakcije i organizacije nas samih unutar polja političkog. Novi software stvara nove načine ponašanja te se čini da curi u “stvarni svijet”, mijenjajući sve što dotakne.

Prijavljeni projekti mogu biti svih dimenzija i formata, od performansa, umjetničkih radova za izložbu ili radionicu. Primaju se i dinamički i statički projekti, virtualni i fizički. Budući da je Node 13 intermedijski forum koji omogućuje međugraničnu razmjenu umjetničkih disciplina, na natječaj se pozivaju umjetnici koji stvaraju na polju novih medija, izvedbene umjetnosti, videa, glazbe, arhitekture i softwarea.

Prijaviti se mogu vlastiti projekti ili projekti drugih autora koje smatrate važnima za predstavljanje na festivalu. Dobrodošli su profesionalni, amaterski, nezavisni i komercijalni radovi.

Više o festivalu i prijavi pronađite ovdje


Povezano