Legendfest

Festival Legendfest, multimedijski i interaktivni spoj prostora, vremena i stila, bit će održan 27. i 28. srpnja u mjestu Pićan.

Pićan je srednjovjekovni gradić udaljen tridesetak kilometara od Rapca u kojem će s u srpnju održati osmo izdanje Legendfesta, festivala legendi, mitova i narodnih priča Istre. Središnja su tema ovogodišnjeg Legendfesta zmajevi i sve priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Istru. Prihvaćaju se i projekti koji obrađuju sljedeće teme: gusari – kapetan Morgan, Kelti, Druidi, narodna astrologija, čarobnjaštva, vile, vilenjaci, divovi, legende i mitovi iz drugih krajeva Hrvatske i svijeta. Sve prijave povezane s legendama, mitovima i narodnim pričama Istre imaju prednost, no nisu isključene i one iz drugih krajeva jer i ove godine Legendfest traži zemlju-partnera, tako da se primaju prijave i iz inozemstva, s tim da bi ti projekti trebali sadržavati svoje autohtone legende, mitove, narodne priče.

Prijaviti se možete na mail najkasnije do 15. svibnja ili na adresu Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8, 51000 Rijeka (za 8. Legendfest). Na festival možete prijaviti i više projekata.


Povezano