Festival europske kratke priče

FEKP poziva autore da se prijave na natječaj ovogodišnjeg izdanja festivala s kratkim pričama na temu Što imaš u džepu?.

13. Festival europske kratke priče, koji će biti održan od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, pokreće natječaj za kratku priču FEKP & In Your Pocket!. Natječaj je otvoren do 15. svibnja u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje.

Kriteriji natječaja su sljedeći: poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem mediju dostupnom širem čitateljstvu; natječaj je javan; maksimalna duljina priče je 10 000 znakova s proredom; na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu na jezicima za koje nije potreban prijevod. Priče se šalju isključivo na adresu elektroničke pošte u formatu word (.docx ili .doc). Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt. U naslov e-pošte mora se napisati “Za natječaj FEKP & In Your Pocket”, naslov priče te ime i prezime autora.

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade: 1. nagrada: Dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija. 2. nagrada: Petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce. 3. Nagrada: Vikend destinacija na hrvatskoj obali.

Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić. Autori koji uđu u finale će biti obaviješteni. Short list će se kreirati ovisno o broju pristiglih radova. Proglašenje pobjednika organizirat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 3. lipnja, u 20.30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD u Zagrebu.

 


Povezano