Balkan Variete

Otvorene su prijave za sudjelovanje u regionalnom projektu suvremenog cirkusa, a namijenjene su izvedbenim umjetnicima_cama.

Udruga Cirkorama na jesen, u partnerstvu s kolektivima EX-teater iz Ljubljane, ROOM 100 iz Splita i CIRKUSFERA iz Beograda pokreće novi regionalni cirkuski projekt s ciljem kreacije suvremenog cirkuskog varijetea. Tim povodom Cirkorama rapsisuje javni poziv na sudjelovanje namijenjen cirkuskim umjetnicima_cama.

Projekt Balkan Variete se bavi pitanjima spajanja cirkuske tehnike i interaktivnim pristupima, razradom dramaturških tehnika i stvaranjem spektakla osjetila.

Odabrani kandidati_kinje će 14. i 15. rujna sudjelovati na radionici u suorganizaciji s kolektivom Bunike. Nakon radionice predviđeno je predstavljanje izvedbenog materijala, grupni rad i audicija pod mentorstvom režisera Jaše Jenulla.

U sklopu projekta održat će se i rezidencija od 8. do 17. studenog koja će završiti javnom izvedbom. Rad u sklopu projekta se nastavlja u 2025. godini, a predstavljanje projekta je planirano u CirkoBalkana šatoru kao i na drugim lokalnim te inozemnim festivalima.

Prijave na radionicu i audiciju šalju se Andreju Tomše na mail.

Više detalja možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 15. srpnja.


Povezano