YEACTA award 2023

Otvorene su prijave za YEACTA nagradu, koja se svake dvije godine daje mladim umjetnicima i umjetnicama.

Trieste Contemporanea Committee dodjeljuje nagradu Young European Artist Trieste Contemporanea – YEACTA mladim srednjoeuropskim i istočnoeuropskim umjetnicima i umjetnicama s ciljem promicanja njegova ili njezina rada na međunarodnoj umjetničkoj sceni. Nagrada pobjedniku_ci daje mogućnost osmišljavanja i izlaganja izložbenog projekta u Trstu u Studiju Tommaseo, kao i izdavanje kataloga izložbe, a od 2013. dodjeljuje svake dvije godine.

Poziv je otvoren za mlade umjetnike_ce mlađe od 30 godina (rođene nakon 30. studenog 1993.) i rođene u jednoj od sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Njemačka, Mađarska , Italija, Kosovo, Latvija, Litva, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, a prijave se podnose online putem obrasca. Proračun za produkciju izložbe uključuje izdavanje kataloga izložbe koji uređuje umjetnički kustos. Troškove putovanja i smještaja umjetnika YEATCA 2023 za prisustvovanje postavljanju i otvorenju izložbe u Trstu također će platiti organizacija.

Rok za prijavu je 30. studeni.