Oktavijan 2023

Za nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara mogu se prijaviti filmovi premijerno prikazani tijekom 2023. godine u Hrvatskoj.

Hrvatsko društvo filmskih kritičara po 32. put organizira dodjelu nagrade Oktavijan. Od 2019. godine HDFK je odlučilo da će nagrade dodjeljivati samostalno kako bi se osigurala veća medijska vidljivost nagrađenim filmovima, ali i aktivnostima Društva kao takvog. Nagrada Oktavijan jedina je hrvatska filmska nagrada koja kontinuirano prati cjelokupnu domaću kinematografiju. Popis dosadašnjih nagrađenih filmova i autora se nalazi na službenim stranicama.

Filmovi koji konkuriraju za godišnju nagradu Oktavijan su svi hrvatski premijerno i javno prikazani tijekom 2023. godine u Hrvatskoj, od 1. siječnja do 31. prosinca. Godišnja nagrada Oktavijan dodjeljuje se u ovim kategorijama: dugometražni igrani film, dugometražni dokumentarni film, kratki i srednjometražni igrani film, kratki i srednjometražni dokumentarni film, animirani film, eksperimentalni film, namjenski film te manjinska koprodukcija.

Pravilnik nagrade Oktavijan se nalazi ovdje, a prijave se šalju putem obrasca koji je dostupan ovdje.

Proces prijava filmova za nagradu Oktavijan trajat će do 30. studenog.


Povezano