Slobodna zona Jr

U tijeku su prijave za međunarodni kamp angažiranog i dokumentarnog filma Slobodna zona junior.

Filmski festival Slobodna zona iz Beograda u suradnji s produkcijskom kućom Fade in iz Zagreba tijekom 2012. godine organizirat će kamp angažiranog i dokumentarnog filma Slobodna zona junior. Kamp je namijenjen srednjoškolkama i srednjoškolcima iz regije – Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Srbije. Polaznici će imati priliku za interkulturnu kreativnu razmijenu s regionalnim profesionalcima iz svijeta filma. Na radonicama će svi imati priliku razviti scenarije za dokumentarni film, a najbolji će dobiti šansu da snime svoje prvo filmsko ostvarenje.


Prvi, dvotjedni dio kampa, održat se od 9. do 23. siječnja 2012. godine. Tijekom prvog dijela kampa, polaznici će imati priliku steći znanja i vještine u vezi sa pisanjem scenarija, strukturom filma, montažom, kamerom, zvukom, kao i s poviješću i karakteristikama dokumentarnog filma te će im se omogućiti susret s redateljima i producentima angažiranih dokumentarnih filmova. Drugi, sedmodnevni dio kampa, održat će se u vrijeme proljetnih praznika 2012.godine. U drugom dijelu polaznici će raditi na formulaciji svojih ideja za filmske scenarije. Uz predavanja o pitchingu, te vježbe u predstavljanju svojih ideja, pripremit će se za pitching pred žirijem sastavljenim od predstavnika najprestižnijih regionalnih producentskih kuća i medija, kao i potencijanih donatora. Članovi žirija odabrat tri najbolja scenarija, čiji će mladi autori dobiti priliku da snime svoje prve dokumentarne filmove.


Kamp, smještaj, prijevoz, cijela edukacija, kao i produkcija pobjedničkih filmova je o trošku organizatora i potpuno je besplatan za polaznike.

Natječaj je otvoren do 15. studenog. Uz prijavu (osobne podatke, kontakt itd.), zainteresirani trebaju poslati ideju za film koju će razvijati na kampu na adresu elektroničke pošte produkcijske kuće Fade In ili direktno koordinatorici programa Željki Kovačević.

Više informacija možete dobiti ovdje


Povezano