Radionica Elektro-diorame

Na radionici će polaznici izrađvati svjetlosne objekte i diorame koje će osvijetliti LED diodama uz mogućnost dodatnih programiranih svjetlosnih efekata.

elektro_diorama

Radionica “Elektro-diorame i svjetlosni objekti” pod vodstvom umjetnice Paule Bučar održava se u subotu i nedjelju, 23. i 24. svibnja od 15 do 19 sati u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186.

Na radionici će polaznici izrađvati svjetlosne objekte i diorame koje će osvijetliti LED diodama uz mogućnost dodatnih programiranih svjetlosnih efekata na arduino mikrokontroleru. Diorame će izrađivati od papira ili tankih pločastih materijala prema dizajnu polaznika. Diorama izgleda poput kazališne kutije čiji se prizor sastoji od niza planova / slojeva izrezanih silueta koje stvaraju iluziju dubine. Efekti koje je moguće postići dodajući više slojeva i 3D efekt su fascinantni te je moguća primjena navedenih vještina pri stvaranju umjetnosti svjetlosnih objekata ili animiranih i eksperimentalnih filmova. 

Voditeljica radionice, Paula Bučar Paula Bučar diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (nastavnički odsjek, kiparstvo). Radi u POU Zaprešić, vodi Galeriju Razvid, likovne radionice i scenografiju ZKDM-a (Zaprešićko kazalište za djecu i mlade). 

Prijave se šalju e-mailom do srijede, 20. svibnja točno u ponoć, a trebaju sadržavati nekoliko rečenica o prijavitelju/ici i razloge prijave. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a polaznici zadržavaju nastale radove. 

Više informacija dostupno je na stranici organizatora.


Povezano