Osnovama do dizajna interakcija

Radionica Brune Blažinča održat će se 14. i 15. ožujka u Radioninom labu na Krugama.

Nakon nešto više od godine dana i prve radionice Processing za početnike Radiona.org organizira radionicu na sličnim temeljima s ciljem poticanja edukacije i razvoja dizajna interakcija u Hrvatskoj. Radionica je namijenjena početnicima i pruža osnove programskog koda i sučelja za lakše snalaženje. Cilj je radionice, osim savladavanja osnova samog programa, pokušati motivirati polaznike na eksperimentiranje s drugim programima i platformama poput Arduina i sl.

Processing je vrsta programskog jezika baziranog na simplificiranoj varijanti Java programskog jezika i integriranog razvojnog sučelja koje se od 2001. godine sistematično koristi u vizualnim umjetnostima povezanima s novim medijima, interaktivnim i generičkim dizajnom, vizualnom komunikacijom i glazbom. Processing su inicirali Casey Reas i Benjamin Fry tada u sklopu ‘Grupe za estetiku i programiranje’ pri MIT-u u Bostonu s ciljem motiviranja ne-programera prema programiranju kroz alatku koja se temelji na vizualnoj povratnoj informaciji.

Bruno Blažinč je razvojni programer (developer) za ActionScript 3.0 (Adobe Flash) i Java programski jezik s iskustvom u projektima realnog sučelja i interaktivnosti na Internet mrežama, ekspert za 3D printanje (Ultimaker) i Arduino mikrokontrolere. Radi tehničku podršku i programiranje za mnoge hrvatske novomedijske umjetnike, muzejske i komercijalne projekte, te kulturna događanja u Hrvatskoj. Voditelj niza uspješnih radionica 3D printanja i Processinga u Zagrebu i Osijeku. Su-osnivač i član Upravnog vijeća Udruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture – Radiona.

Prijaviti se možete do 10. ožujka točno u ponoć. Više potražite ovdje.


Povezano