MiniMycophone

Radionicom pod vodstvom umjetnice Saše Spačal i znanstvenika Mirjana Švagelja započinje suradnja Tehničkog muzeja i Udruge Radiona.

MiniMycophone je minijaturna i za radionice prilagođena varijanta biohakirane glazbene kutije Mycophone_emergence Saše Spačal, Mirjana Švagelja i Anila Podgornika inspirirane radom skladateljice elektroničke glazbe Daphne Oram i biologijom, tj. mikologijom – znanosti o gljivama nastala tijekom događanja Interactivos?’12 Ljubljana.

Radionica MiniMycophone nastavak je suradnje između Tehničkog muzeja i članova Radione koja je započela u 2013. godini dok je Radiona djelovala pod nazivom I’MM_ Media lab. U sklopu suradnje dogovoreno je da će Radiona dovesti u prostore Tehničkog muzeja teme koje se tiču zvuka, sound arta i sonologije (znanost o zvuku), te u 2014. još jednom temom, a to je biohakiranje. Ovime također Radionina biohakerska sekcija nastavlja svoje aktivnosti koje je i započela 2011. godine dovodeći po prvi puta u Hrvatsku biohakiranje u svoj program i kontinuirano nastavljajući raditi na tome kroz 2012. i 2013. godinu.

Radionica će biti održana 13. travnja od 11 do 16 sati, a rok za prijavu je 9. travnja.

Broj polaznika ograničen je na 10, a ciljana publika su učenici, studenti, umjetnici, biolozi, wanna be hakeri, biohakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Više o radionici, voditeljima i načinu prijave potražite ovdje.


Povezano