Mask 2.0

Radionica je zamišljena kao otvoreni laboratorij u čijem će prvom koraku polaznici/e izraditi svoju origami masku.

radiona

Udruga za razvoj “uradi sam” kulture Radiona poziva na prijave za radionicu izrade maski u tehnici origamija. Radionica je zamišljena kao otvoreni laboratorij koji će se tijekom godine u nekim trenucima baviti konceptom maski, od recikliranja materijala, origamija i teselacija do mogućnosti uporabe odbačenih predmeta i stvaranja skulpturalnih objekata kao produžetaka tijela. Također će se promišljati koncept minimalizma u odnosu na gomilanje predmeta i objekata.

Polaznici će moći sašiti i standardnu masku od različitih materijala. Cilj radionice svakako nije stvaranje konkurencije malim obrtima koji se u ovom trenutku bave šivanjem i prodajom maski s ciljem održavanja svojih poslova i profesije, već istraživanje koncepta maske u kontekstu DIY kulture, cirkularne ekonomije i odnosa prema okolišu, kao i istraživanje kulturnog aspekta maski u antropologiji, etnologiji i suvremenim umjetničkim praksama. Polaznici/e radionice printat će masku i savijanjem doći do oblika koji žele, stvarajući pri tome potpuno funkcionalnu masku.

Otvoreni laboratorij Mask 2.0 vodit će Paula Bučar, Deborah Hustić i Layla Munitić, a on se održava u subotu, 18. srpnja u 15 sati u Radioninom labu na adresi Nova cesta 186 (Knežija). Maksimalan broj polaznika/ca je 8, uz mogućnost podjele na dvije radionice s obzirom na epidemiološke mjere. Program je besplatan, no polaznici/e trebaju sami donijeti materijale od kojih žele izraditi maske. Polaznici/e se mole da uzmu zaštitne maske, a dezinfekcijska su sredstva osigurana u Radioni. 

Prijaviti se možete putem maila do četvrtka, 16. srpnja točno u ponoć. U prijavi je potrebno napisati nekoliko rečenica o sebi te ukratko objasniti motivaciju za sudjelovanje. 


Povezano