JabbaTon DJ-ing radionica

JabbaTon radionica DJ-inga i produkcije elektronske i hip hop glazbe nudi polaznicima edukaciju od strane iskusnih sudionika klupske scene.

Zakoračite u svijet profesionalnog DJ-inga i produkcije elektronske glazbe uz pomoć vrlo iskusnih sudionika klupske scene koji su voljni svoje znanje podijeliti sa svim zainteresiranima na JabbaTon radionici. Glazbeno i tehničko predznanje te žanrovska opredijeljenost nisu preduvjet za upis na radionice koje će zainteresirane poučiti tehnikama DJ-inga i produkcije elektronske i hip hop glazbe. Početak radionice je predviđen za 3. ožujka i to na adresi Pavla Hatza 16 u Zagrebu.

DJ radionica (mixing, scratching, beat juggling) w. DJ Venom (3 x DMC World Finalist, JabbaTon) + gosti predavači.

Program se provodi u teorijskom i praktičnom obliku gdje svaki polaznik izvodi vježbe na miks pultu uz nadzor instruktora. Početnička grupa bavi se upoznavanjem i spajanjem opreme, ritmičkim diktatom, beatmatchingom tj. miksanjem pjesama na osnovu tempa te miksanjem pjesama u obliku DJ seta. Napredna grupa se bavi osnovama turntablisma (beat juggling, scratching), upoznavanjem sa snimanjem i audio editingom, upoznavanjem sa organizacijom evenata i traženjem angažmana. Na radionici postoji nekoliko miks pultova tako da svaki polaznik radi individualno i napreduje neovisno o grupi. Glazbeni pravac i žanrovska opredjeljenost nisu bitni za upis na radionicu. Radionica se održava 2 puta tjedno po 2 sata, tj. 16 sati mjesečno, a preporučeni ciklus je 3 mjeseca.

Radionica produkcije elektronske i hip hop glazbe w. DR. Strapazoot (JabbaTon Rec.) & 207 (Bacon Dubs, Indigo Movement) + gosti predavači

Koncept radionice je 8 termina po 3 sata i radi se u Cubaseu. Program radionice: Teorija, bez rada u softwareu (Teorija zvuka), upoznavanje programa, audio editing, warpanje, pitchanje, automacije, modulacije, sidechaining, kompresija…; upoznavanje i rad sa pojedinim VST-ima; upoznavanje i rad sa synthovima i samplerima (Sound Design) plus Midi; upoznavanje tempa, žanrovi, početak radnje nekog groove-a, aranžman pjesme; kompozicija + nastavak sa radom na pjesmi; posjet studiju i snimanje vokala; završni termin: polaznici prezentiraju svoju gotovu pjesmu ili beat uz komentare instruktora

Poželjno je da polaznik ima laptop i slušalice kako bi na licu mjesta mogao isprobavati sve demonstrirano, no to naravno nije uvjet. Ukupno trajanje radionice je mjesec dana, u terminima 2 puta tjedno po 3 sata, tj. Ukupno 24 sata. 

Rok prijave je 25. veljače, a prijave se mogu slati na sljedeću adresu elektronske pošte.

    


Povezano