IMRC

Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta poziva na posljednju ovosezonsku radionicu koja će biti održana u Zagrebačkom plesnom centru.

Kolektiv IMRC osnovan je kao izvedbeni nukleus Radionice plesne integracije koja djeluje pri Zagrebačkom plesnom centru od 2012. pod vodstvom Ive Nerine Sibile i Amele Pašalić.

Radionica plesne integracije okupila se oko ideje da ples i pokret nisu uvjetovani određenom tjelesnom datošću, već da tjelesni izraz, iskustvo zajedničkog  plesnog kretanja, kao i istraživanje izvedbenih potencijala pokreta i plesa, pripada svima. Također, sužavanje plesa samo na određena tijela, ona koja posjeduju maksimalni opseg pokreta i snage, iz plesne i izvedbene prakse isključuje sva ona druga i drugačija tjelesna iskustva i izraze.

IMRC grupa je plesača koji imaju dugogodišnje iskustvo, a dolaze i različitih plesnih žanrova, tjelesnih praksi i edukatorskih sustava. Zajedničkim radom žele produbiti svoje razumijevanje suštine kretanja, izvedbe i komunikativnosti plesa, a nizom prezentacija i radionica podijeliti to iskustvo s drugima.

Radionica IMRC-a bit će održana 15. i 16. lipnja od 11 do 15 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Pozvani su plesači, izvođači i sve zainteresirane osobe sa i bez tjelesnog invaliditeta. Radionica je besplatna, a možete se prijaviti na mail adresu.

Radionica IMRC-a namijenjena je svima zainteresiranima za pokret i ples, bez obzira na plesačko iskustvo, a koji imaju 16 ili više godina. Gornja granica ne postoji. Pozivamo plesače, izvođače i sve zaljubljenike u pokret,  one sa i one bez teškoća u kretanju i tjelesnog invaliditeta da nam se pridruže u plesu koji je prilagođen i namijenjen svim tijelima. Radionica se sastoji od vođenih vježbi osvještavanja  tijela, plesne improvizacije i rada na mašti kao pokretaču tjelesne transformacije. Za radionicu ponesite udobnu odjeću.

Prostor radionice dostupan je invalidskim kolicima.

 


Povezano