Hakiranje igraćih kontrolera

Tehnički muzej i Radiona.org pozivaju na radionicu hakiranja igraćih kontrolera pod vodstvom švicarskog medijskog umjetnika i hakera Christopha Stählija.

Radionica će biti održana 26. i 27. rujna u kino dvorani Tehničkog muzeja, Savska 18, u Zagrebu. Na radionici polaznici će napraviti USB adapter za SNES/NES gamepadove i DB-9 vrstu ATARI/AMIGA/C64 joystick-a. Adapter je generički igraći kontroler HID uređaj i ne koristi driver, te je savršen dodatak za vaše retro igraće emulatore. Električni krug temelji se na ATmega8 mikrokontroleru. Za iskusnije programere postoji mogućnost preprogramiranja firmware-a za upotrebu s drugim aplikacijama i ISP programerom.

Polaznici se mole da ponesu sa sobom prijenosno računalo i jedan stari SNES/NES kontroler ili ATARI/AMIGA/C64 joystick, te ISP programer (ukoliko posjeduju). Za radionicu nisu potrebne posebna programerska predznanja.

Christoph Stähli djeluje kao slobodni umjetnik, haker i programer. Studirao je nove medije (BA) i likovnu umjetnosti (MA) na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Zürichu. Njegov interes leži u širokim znanstvenim područjima medijskih tehnologija i njihove primjene u praksi umjetnika. Razvio je sadržaj i program za 3D LED prikaz NOVA na instituciji ETH Zürich. Kao član švicarskog Swiss Mechatronic Art Societyja – SGMK često drži radionice diljem Europe, te je suorganizator DIY festivala. Godine 2010. osnovao je ZAAK (Zentrum für Angewandte Kunst und Automation), a svoje radove često predstavlja na međunarodnim izložbama i festivalima. Trenutno radi kao znanstveni suradnik na Institutu za računalnu glazbu i zvučne tehnologije ICST na Umjetničkoj akademiji u Zurichu.

Prijave za sudjelovanje primaju se do četvrtka, 23. rujna, u ponoć, na adresu elektroničke pošte.

Više potražite ovdje.Povezano