Glazba i buka

Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org pozivaju na radionicu VisualNoiseToys njemačkog umjetnika i glazbenika Alwina Webera.

Alwin Weber a.k.a. StöRenfrieD radionicu će održati 28. i 29. studenoga u kino dvorani Tehničkog muzeja, Savska 18, u Zagrebu.

Na radionici “VisualNoiseToys” polaznici će naučiti mnoge stvari o glazbi i buci. Stvarajući neobične i ‘pomaknute’ elektronske zvukove u kombinaciji s vizualnim materijalom, polaznici će manipulirati video signalima sa zvučnim efektima i pokretati video s analognim Lunetta električnim krugom. Napravite svoj videochopper i proširite svoj zvučni performans optičkim igračkama i efektima.

Alwin Weber aka “StöRenfrieD” njemački je umjetnik iz Dresdena. Eksperimentira sa zvukom od 2001. godine, a tehnikom circuit bending počinje se baviti u 2007. godini. Rezultati njegovih hakerskih procesa dovode do osnivanja projekta i serije koncerata i radionica pod nazivom CircuitCircle (2009.). Od tada nastupa i izlaže svoje instalacije na brojnim intermedijalnim i umjetničkim festivalima u Europi.

Datum: 28. i 29. studenoga 2015., od 12 do 18 sati. / Broj polaznika: maksimalno 8 – 10 / Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, biohakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijave za sudjelovanje primaju se do četvrtka, 23. studenog 2015., u ponoć, putem elektroničke pošte. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici. Kotizacija: 100 kuna za članove Radione, nezaposlene, učenike, srednjoškolce, studente, umirovljenike / 150 kuna za zaposleni

Detaljne upute potražite ovdje


Povezano