Razlozi za ostanak

nedjelja, 02.12.2018. - nedjelja, 02.12.2018.
kaoperativa_630

KAoperativa organizira tribinu Otići ili ostati – migracije i mobilnost  koja se održava u ponedjeljak, 3. prosinca s početkom u 18 sati na Maloj Sceni Hrvatskog doma.

“Svjedoci smo sve veće migracije stanovništva, posebice mladih, koji iz različitih razloga napuštaju Karlovac te odlaze živjeti i raditi u druge gradove u Hrvatskoj, Europi i šire. Koji su razlozi za odlazak, je li to samo trend koji proživljava cijela Europa ili zaista u našem gradu nema uvjeta za kvalitetan život”, neka su od pitanja kojima će se tribina baviti. 

Prvi dio tribine održan je u studenom s učenicima karlovačke gimnazije, a nastavkom razgovora nastoji se dobiti odgovore od građana koji su razlozi za odlazak ili ostanak u Karlovcu te detektirati povezanost odlaska/ostanka i razvoja publike kulturnih sadržaja u gradu.

Javna tribina na Maloj sceni HD provodi se u formi participativne javne raspravae kroz dva uvodna “okrugla stola”  male grupe koje će nakon grupnog rada prodiskutirati o motivacijama za ostanak i razlozima za odlazak iz Karlovca.

Oba okrugla stola će istražiti mogućnosti i izazova kroz provođenje slobodnog vremena mladih i odraslih, školovanje i zaposlenje.

Tribinu će moderirati Aleksandra Podrebarac i Denis Mikšić.

Sudjelovanje na tribini je otvoreno za sve zainteresirane građane.


Povezano