Novi naručitelji

Zagreb, KNAP
četvrtak, 12.10.2023. - subota, 14.10.2023.

U Zagrebu će se od 12. do 14. listopada 2023. održati Prvi simpozij nacionalne platforme Novi naručitelji HR koja promovira model u kojem građani mogu naručiti umjetnički rad za javni prostor i prostor svoje zajednice. 

Riječ je o prvom javnom okupljanju članica platforme, umjetničkih organizacija, udruga i ustanova u kulturi iz svih krajeva Hrvatske koje od početka 2023. godine kroz seriju online sastanaka razvijaju model s ciljem primjene u svojoj sredini. 

Simpozij će se održati u Centru kulture na Peščenici – KNAP, a osim predstavnika_ca članica nacionalne suradničke platforme Novi naručitelji HR, sudjelovat će i predavači_ce iz Hrvatske: Ana Dana Beroš, Branka Cvjetičanin, Ljiljana Kolešnik, Ivana Meštrov, Željka Miklošević, Anja Planinčić, Patricia Počanić i Željka Tonković te Gerrit Gohlke iz Njemačke i Judith Laister iz Austrije. Teme sežu od umjetnosti u javnom prostoru, umjetničkih kolonija u socijalizmu do suvremenih projekata Novih naručitelja. Simpozij će završiti prezentacijom smjernica za razvoj Novih naručitelja HR. 

Program simpozija potražite ovdje.


Povezano