O odnosu umjetničkog i dizajnerskog rada

ponedjeljak, 28.05.2018. - ponedjeljak, 28.05.2018.
sanja_ivekovic_630_0

U utorak, 29. svibnja u 20 sati u HDD galeriji održava se javni [d]razgovor s vizualnom umjetnicom i grafičkom dizajnericom Sanjom Iveković.

Razgovor se održava povodom njene izložbe Dvostruki život: dizajn, umjetnost, aktivizam koja u izložbenom prostoru Hrvatskog dizajnerskog društva ostaje otvorena do 1. lipnja.

Iveković će govoriti o svojim iskustvima kao grafičke dizajnerice od ranih 70-ih do kraja 90-ih godina, odnosu svojeg umjetničkog i dizajnerskog rada te svojim pogledima na dizajnersku praksu nekad i danas.

Sanja Iveković jedna je od najistaknutijih hrvatskih suvremenih umjetnica, čiji je rad izlagan u nekima od najprestižnijih svjetskih umjetničkih institucija. Izložba Sanja Iveković – Dvostruki život: dizajn, umjetnost, aktivizam predstavlja po prvi put na jednom mjestu pregled grafičkog dizajna Sanje Iveković, prvenstveno u području oblikovanja knjiga i plakata, ali i vizualnih identiteta, televizijskih grafika itd., nastalih od početka 70-ih do kraja 90-ih godina, kao i nekoliko umjetničkih projekata u kojima upravo dizajn igra važnu ulogu.


Povezano