Kontinuitet inovativnih praksi

utorak, 17.01.2017. - srijeda, 18.01.2017.
3d_olovka_630

Radionica naziva 3D olovka + 3D printer pod vodstvom Marija Pavlića održat će se 18. i 19. veljače od 15 do 20 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2 u Zagrebu. Time ujedno započinje Radionina sezona godišnjeg programa pod nazivom “Kontinuitet inovativnih praksi”.

“Na radionici ćemo se baviti najraširenijom tehnikom ispisa 3D modela, te samim modeliranjem – izradom objekata za sam ispis. Konkretnije bavit ćemo se FDM – Fused deposition modeling tehnologijama, kao i 3D printanjem olovkom kojom možete crtati materijalne 3D objekte. Polaznici će prvo dobiti uvod u hardversku komponentu kao i vrste materijala za printanje. Predstavit ćemo i Radioninu verziju popularnog Ultimaker printera, kao i modifikacije koje su napravljene na samom printeru, te one koje još planiramo napraviti. Fokusirat ćemo se na važne točke podešavanja i kalibraciju samog printera, te pomoći ljudima kako proći kroz trnovit put pravilnog odabiranja postavki. Proći ćemo s polaznicima kroz tehnike crtanje i izradu G-koda za ispis. Na kraju radionice polaznici  će moći isprintati dizajnirani objekt”, ističu iz Radione.

Mario Pavlić, elektroničar po struci, radi godinama kao razvojni tehničar informatičkih sustava. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, specijalizacija u područjima PIC mikrokontrolera (Microchip), igraćih naprava, senzora pokreta, holograma, CNC uređaja i 3D printera. Do sada sudjelovao na izložbama Radione Gaming Playground, Electro_Baroque, Jezgrene membrane, Science Fiction – New Parallel Worlds, Re-Making / Re-Making History: Atomi, zvjezdane prašine i bitovi. Član je Udruge za razvoj „uradi-sam“ kulture – Radiona / Zagreb Makerspace, gdje je osim na naprednoj elektronici, angažiran i kao tehnički voditelj grupe za 3D printere / CNC uređaje. Izradio hologram Marije Jurić Zagorke za istoimeni muzej koji je do sada predstavljen na brojnim festivalima i sajmovima. Voditelj niza uspješnih radionica vezanih za 3D printanje i tehnike jetkanjem.

Prijaviti se možete putem elektroničke pošte do 15. veljače točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna. Više o procesu prijave potražite ovdje


Povezano